Aktivt liv med ung hy

En aktiv livsstil är något eftersträvansvärt, livet ska fyllas av upplevelser! Men aktivitet kan också innebära stress och ansträngning, och ett aktivt uteliv, vare sig det är på krogen eller i skogen, erbjuder påfrestningar för exempelvis din hy.

Ett gott självförtroende är viktigt för den som vill ta sig framåt i livet, och att känna sig hindrad av vad man själv upplever som skavanker och att mötas av ett trött uttryck i spegeln kan förta energin även hos den mest aktive.

Att avstå livets alla möjligheter är naturligtvis inte ett alternativ, livet är till för att levas! Men om man ändå i viss utsträckning skulle vilja undvika livets följdverkningar finns det vägar att gå. Olika skönhetsbehandlingar som exempelvis fillers kan enkelt bromsa hudens åldringsprocesser och låta dig behålla din friska och fräscha look längre.

Vad kan fillers hjälpa dig med?

Det finns olika varumärken av fillers vars namn du kanske är bekant med, exempelvis Restylane, Juvéderm och Teosyal. Det de har gemensamt är att de alla är baserade på hyaluronsyra, vilket är en syra som förekommer naturligt i kroppen. Rent kemiskt är den en sockermolekyl som verkar genom att binda fukt till huden, vilket ger ditt ansikte ett ungdomligare och fylligare utseende. Den kroppsegna produktionen av hyaluronsyra minskar med åldern, och fillers kan hjälpa dig att motverka den processen med precis samma metod som kroppen själv använder.

Fillers kan ge dig en yngre look på flera sätt, exempelvis är en fillerbehandling lämplig mot djupa eller markerade linjer runt ögon, ögonbryn eller mun. Om du har ärr i ansiktet från till exempel acne kan fillers jämna ut även dessa. Du kan även få ökad volym i områden som kinder, läppar eller käklinje. Fillers är en snabb behandling som ger dig omedelbart resultat. Perfekt för dig med en aktiv livsstil och lite utrymme i schemat. Som Damernas Värld skriver är strategiskt placerade fillers oslagbart mot ”trötta ögon, rökrynkor, sura mungipor och argrynkan”.

Att tänka på

Oavsett vilken typ av skönhetsbehandling du eftersöker är det viktigt att vända sig till en aktör med gott renommé som du kan känna dig trygg hos. Besök gärna salongen i förväg för att få en känsla för stället, prata med personalen och naturligtvis ska du boka in en tid för personlig konsultation innan du bokar själva behandlingen. Ditt ansikte är värt att vårda och ta hand om. Värt att tänka på inför en behandling med fillers är att de inte ger ett permanent resultat, för att bibehålla verkningen krävs regelbunden påfyllning. Det kan även uppstå blåmärken och/eller svullnad precis efter behandlingen.