En extra slant till semestern

Sommar och semester är ord som klingar gott. För många är semestern så efterlängtad och att få rekreation och välbehövlig vila står högt på önskelistan innan det är dags. Semesterdagar har vi gott om enligt lag i Sverige och många väljer också att spara dagar för att ha en vecka eller två i en senare period på året. Ekonomin är en stor del i livet för alla och att spara till en efterlängtad resa eller annat som längtas till att göra under semestern är ett sätt. Alla har däremot kanske inte möjlighet att spara under året då utgifterna i vardagen är stora.

Alla är mycket väl värda att kunna få semester och att göra något som ger vila och även glädje, vilket gör att ledigheten blir minnesvärd i positiv bemärkelse. Hur gör man om inte ekonomin tillåter några större utsvävningar men man är i skriande behov av en kortare eller längre tid med miljöombyte? En idé är att då sälja guld som möjligen finns undanstoppat i någon byrålåda eller dylikt. Det betalas bra för guld som man säljer och företaget köper in alla guldföremål och även diamanter i olika karat. Ofta är guldsmycken och annat i guld tyngre än vad man först kan tro när man väger det i handen. Kika på sidan, där finns en räknare som talar om hur mycket det betalas för guldet. Vet man att exempelvis ringen i 18 karat väger 3 gram så ser man omgående hur mycket man får för den. Det är ett tryggt sätt att sälja sitt guld på då det skickas till företaget i särskild påse som är försäkrad och pengarna som betalas ut kommer direkt in på kontot.

Många har mer värdefulla smycken i sina hem än vad de kan ana. En del kanske under årens lopp har handlat fina smycken genom annonser eller exempelvis på pantbanken vid auktioner och har betalat väldigt lite för något som kan ge en betydligt större peng tillbaka vid eventuell försäljning. Att allt inte är guld som glimmar det känner vi alla till men när det kommer till äkta guld, oavsett karat, så vet vi att det har ett ekonomiskt värde utöver att det också har en vacker lyster. Många tänker som så att de ändå aldrig kommer att använda det som kanske har ärvts och att man ändå minns den som bar exempelvis guldkedjan med stor värme och tacksamhet. Personen som testamenterade bort guldet kanske i livet hade nämnt att man fick göra vad man ville med det.

Behövs en kortare eller längre semester med ett rejält miljöombyte för återhämtning så blir pengarna på kontot för guldet som såldes en stor möjlighet till välförtjänt ledighet.