Ha roligt som senior

Redan innan du går i pension har du kanske börjat fundera på hur livet som senior kommer te sig. Att avsluta en lång yrkeskarriär innebär visserligen att arbetslivets bördor försvinner, men kanske oroar du dig för ensamhet eller att inte ha råd att sätta guldkant på tillvaron som senior? Glöm inte att internet är en bra källa till både social samvaro och prisvärda erbjudanden.

 

En sajt som https://hejsenior.se/ är ett utmärkt ställe att börja på. Att använda sökmotorer som Google för att själv leta efter rabatter och erbjudanden är inte helt enkelt, många sökträffar leder dig helt på tok. Det är en god idé att styra kosan mot ett välkomnande ställe på internet som samlar aktuella rabatter på samma plats, så du enkelt kan välja ut de möjligheter du känner dig mest lockad av.

Odla ditt kreativa tänkande

Och tänk vidare! Nu när du är pensionär behöver du inte längre sälja din tankekraft och din kreativitet till en arbetsgivare. Nu jobbar du för dig själv, och ditt jobb är att göra livet så spännande och njutningsfyllt som möjligt. Det innebär att det är dags att se sakers inneboende potential. Kanske tror du inte att en rabatt på en blombukett är något du är i behov av just nu, men fundera lite till. För dig som är ensamstående kanske det gömmer sig en helt ny framtid i den där buketten, om den används för att uppvakta någon som inte förväntar sig det?

Att hålla hjärnan igång är också ett sätt att förlänga livet, och att höja kvaliteten på det. Om du inte redan börjat är korsord och olika quiz ett utmärkt sätt att hålla ”de små grå” i form, och inte behöver du lägga pengar på dyra tidningsprenumerationer för att få tillgång till daglig hjärngympa? Det finns på internet!

Gå ut och träffa folk

Något annat du kan hitta på internet är social samvaro. Efter coronans år är nog varje senior högst medveten om hur viktigt sociala kontakter är för att hålla uppe livsandarna. För dig som tagit dig igenom den senaste tidens plågsamma sociala isolering med karantän och distansering, är det nu äntligen dags att börja umgås så smått igen. På riktigt, ute i världen. Om du märkt att det sociala nätverket svalnat under den påfrestning coronan inneburit, finns alla möjligheter att knyta nya kontakter på internet. Bakom varje användarnamn (i alla fall de flesta…) finns en människa, och letar du exempelvis i nätforum för något av dina specialintressen finns säkert flera öppningar för nya sociala kontakter.

Och räds inte för att ge dig ut på evenemang på egen hand. Hittar du något bra erbjudande om exempelvis konsert- eller teaterbiljetter – kör hårt! Du kommer snart märka att det finns många möjligheter att ta kontakt med människor som är på samma tillställning, och just kultur innebär ofta god chans att ses igen på ett naturligt sätt vid nästa konsert.