Hudvård på sommaren

I skrivande stund så har sommaren äntligen kommit efter en lång vinter. Därför kändes det passande för oss att i det här inlägget ge dig som läser en knippe tips på hur du kan tänka när du ska välja din hudvård inför sommaren. Det finns många bra hudvårdsmärken och mycket av det vi kommer att nämna finns till exempel hos Clarins som både har hudvård och makeup. Med det sagt går vi in på tipsen.

Solskydd

Att bära solskydd är viktigt för dig som vill behålla hälsan, undvika att du bränner dig och skjuta på hudens åldrande. Redan när den första vårsolen börjar att värma dina kinder ska du använda dig av solskydd. Solen är starkast på våren och sommaren och därför är det viktigt att du skyddar din hud mot starka solstrålar. En del sminkprodukter och hudvård har SPF i sig, men du kan också välja att köpa solkräm till kroppen och till ditt ansikte.

Fukt

På vintern är det vanligt att vår hud blir extra torr eftersom luften är mer torr under vintern och står mer stilla i jämförelse med vad den gör på sommaren. Men det betyder inte att du inte behöver ge din hud fukt även på sommaren. Du kan låta den fetaste ansiktskrämen vänta till vintern och under sommaren kan du ha en mer mild återfuktare till ditt ansikte. Du kan också köpa hem en härlig kroppslotion till kroppen för att ge den extra fukt. Välj gärna en kroppslotion som doftar mer somrigt, till exempel kokos eller jordgubb.

Rengöring

Många som undviker att använda solskydd i ansiktet skyller på att de får finnar av det. Det de inte är medvetna om är att det är viktigt att tvätta sitt ansikte efter att man solat färdigt. På så sätt öppnar man porerna och får bort solkrämen som täppt igen dem och minskar därmed risken för finnar. Det är alltid viktigt att tvätta ansiktet oavsett om du använder smink eller inte. Det finns många ansiktstvättar att välja bland. Om du har känslig hy ska du välja en mild ansiktsrengöring och om du använder smink finns det ansiktsrengöring du kan använda som både rengör ditt ansikte och tar bort ditt smink.

Lyster

På 1600- och 1700-talet var det på modet att vara blek. På 1980- och 1990-talet var det på modet att vara solbränd. Det som kännetecknar vår tid är lystern. Att ha extra lyster är något som många strävar efter och på sommaren när det är varmare ute kan få få naturlig lyster eftersom vi svettas. Men genom rätt hudvård kan vi få mer lyster. Det finns till exempel ansiktsmasker och serum som ger din hud extra lyster.