Inred ditt hem som proffsen

Om du vill förändra ditt hem eller ska inreda ett helt nytt hem finns det några bra knep som du kan ta till om du vill inreda som proffsen. Vardagsrummet är ett nyckelrum i ditt hem och ett rum där mycket tid spenderas. Att investera i bra och sköna möbler är viktigt. Försök att hitta en bekväm och snygg divansoffa som du kan lägga upp fötterna på och luta dig tillbaka i. Du ska kunna spendera många timmar i din soffa. Soffan spelar huvudrollen i vardagsrummet och möblerna är grunden i hela inredningen. Möbler ska både tillgodose behovet du har och passa in i stilen och färgskalan. Satsa på hållbara och gångbara möbler som du kan ha en lång tid framöver.

Samla inspiration och planera innan du börjar inreda

När du ska börja inreda ditt hem är det bra att samla på dig inspiration innan. Att göra en moodboard där du samlar tankar och inspirationsbilder kan vara en bra idé. Det är lättare att få en bra bild över vad du vill ha. Fundera över vilka material och färger som tilltalar dig. När du ska välja färg handlar det inte bara om att hitta en bra nyans på väggarna utan även vad du väljer för färg på möbler, textilier och alla andra inredningsdetaljer. Färgerna ska du använda för att skapa en känsla i rummet och uttrycka din egna personlighet. Gör gärna en färgpalett med nyanser som du gillar och som du vill ha som grund i inredningen. Det kommer göra valet av väggfärg och andra färgval enklare. Använd dig av material och texturer för att skapa en inredning som är intressant. Det många inte tänker på är att inredning inte bara påverkar visuellt utan även vid fysisk beröring av material.

Gör rum ombonade med hjälp av belysning

Belysningen är något som har stor betydelse men som många glömmer bort. Välj belysning utifrån behovet du har. Ett tips är att placera belysning i olika höjder i inredningen. Det skapar en ombonad och intressant känsla. Att ha dimmer på belysningen är bra om du enkelt vill kunna förändra ljuset. För att få den där extra känslan i inredningen och en personlig touch är stilleben och arvegods perfekta att inreda med. Ett bra tips är att placera olika saker i grupper i enlighet med den gyllene regeln. Sakerna får gärna vara i olika storlekar, material och former.