Kom i form med löpning

Den som vill komma i form med hjälp av löpning har alla chanser att lyckas. Löpning är den enklaste motionsformen man kan ägna sig åt. Den enda nackdelen är att det kan bli svårare under vinterhalvåret. Här kommer tips för hur du lyckas hålla igång med löpningen.

Sätt upp ett tydligt mål

Ett bra mål kan vara en viss mängd man vill springa varje vecka. Det kan exempelvis handla om att springa 40 km varje vecka, vilket motsvarar ett helt maraton. Ett annat mål kan vara att springa ett visst antal dagar i veckan eller klara av en vis tid på en viss distans. Oavsett vilka mål man sätter måste man kunna mäta dem på något sätt, för att hela tiden följa med i utvecklingen. Det finns mängder av appar som hjälper till med detta.

Utmana dig själv

Genom att utmana sig själv får man ofta motivationen som krävs för att orka hålla igång med löpning en längre tid. Genom att ha en viss sträcka som man vill klara av, måste man klara av en viss mängd träning. Det är belönande att klara av målen, vilket i bästa fall leder till att man flyttar fram till nya målsättningar.