Prisvärd myshörna med vin och och böcker

Har du inte en hörna för avslappning hemma ännu, är det något du verkligen bör fundera på att skaffa. Efter en seg arbetsdag eller stressig hämtning av barnen på förskolan, finns det inget bättre än att sätta sig ned i en skön fåtölj med ett glas vin och en trevlig bok. Föräldrar, ensamstående, äldre – alla kan gynnas av en egen oas i hemmet.

Försök att göra även planeringen till något roligt. Börja kolla upp möbler och inredning i affärer eller på internet. Kanske behöver du en bokhylla och lite böcker. Kanske ett vinskåp och några prisvärda men exklusiva viner som Chardonnay, Amarone eller Valpolicella Ripasso från Vinoteket. De erbjuder ett stort och varierat utbud av viner (till exempel Ripasso från Valpolicella-området) som du inte hittar på Systembolaget. Vinoteket erbjuder också vinprenumeration och hemleverans.

Våga vara kreativ

En läshörna tillsammans med ett lyxigt vinskåp är fantastiskt för många, men inte nödvändigtvis något som alla söker. Vissa föredrar något som mer liknar en man cave i liten eller stor skala. Försök att inte stirra dig blind på olika benämningar eller mallar. Det är din avkopplingshörna och ska bara innehålla sådant du själv älskar och njuter av. Låt andra rum och inredningsartiklar vara inspiration snarare än pekpinne.

Budgetera smart – det behöver inte vara klart i dag!

Att bygga din hemoas bör som sagt vara kul och avslappnande i sig själv. Stressa inte igenom bygget om du inte har råd eller tid att göra klart det för stunden. En halvfärdig avslappningshörna kan gott och väl vara nog i många fall. Vill du komma undan billigt och samtidigt göra rummet mer personligt, är loppisar ett bra alternativ. Du kanske inte hittar exakt det du söker vid varje besök, men när du väl hittar något du bara måste ha är du nästan garanterad att komma iväg med det billigare än att köpa nytt!