Så blir du mer fysiskt aktiv

Den som vill börja röra på sig mer gör klokt i att ändra sin livstil. Här kommer många små och stora tips hur man enkelt blir mer fysiskt aktiv.

Små förändringar leder till stora resultat

Med handen på hjärtat kan nog de flesta erkänna att de sitter ned allt för mycket varje dag. Forskning visar att fysisk aktivitet är väldigt viktigt för vårat välmående. Det är inte helt lätt att bryta ett invant levnadsmönster. Men det är samtidigt de små förändringarna som ger de stora resultaten. Ett klassiskt tips är att skaffa en stegräknare och nå 10 000 steg varje dag. Här kommer några tips, stora som små, för att långsamt bli en mer fysiskt rörlig person i vardagen.

  • Använd trappor istället för hiss så fort du får möjlighet. Hissar kan användas då man bär på tunga saker eller flyttar.
  • Använd aldrig bilen för korta avstånd. Genom att alltid röra sig till fots då det handlar om mindre avstånd, ökar man sin dagliga fysiska aktivitet.
  • Stå upp när du arbetar på datorn. Genom att stå upp, via ett ståbord, ökar man chansen att man rör på sig mer.
  • Åker du buss, börja gå av en hållplats tidigare. Detta är ett av många små knep för att tvinga in mer rörelse i vardagen.