Värna om din hälsa – omge dig med växter

Många skulle nog hålla med om att vår hälsa är något av det viktigaste vi har – för utan den blir resten av våra liv lidande på ett eller flera sätt. Mår du dåligt kan det finnas oerhört många orsaker till det, och nästan lika många sätt för att må bättre. Att omge dig med växter kan tyckas simpelt, men är ett steg i riktning mot ett bättre mående.

Plocka in naturen i ditt hem

Att komma nära det naturliga är det som är grunden i hela tanken med att växter får oss att må bättre. Forskning visar att medveten vistelse i skog och natur, där vi använder alla våra sinnen, medför en rad positiva hälsoeffekter. Blodtrycket sänks, immunförsvaret stärks, det psykiska välmåendet förbättras och väldigt mycket mer. Men oavsett om du kan komma ut i skogen regelbundet eller inte, så kan du oftast smycka ditt hem med växter av olika slag. Ett perfekt sätt att göra detta på är att besöka Wexthuset och hitta dina favoriter både för trädgården och inomhus. De har allt du kan tänka dig för att lära dig mer om växter och odling – för vill du ta ett lite längre steg är just odling ett sätt att verkligen mentalt fokusera mer, och att köra ner händerna i jorden är väldigt välgörande för vår hälsa.

Må bättre med livgivande växter

När du skaffar gröna växter till ditt hem blir det vackert att placera dem i olika höjd och på olika platser för att skapa dynamik och liv. Välj både stora och små växter, och tänk på att det finns flera växter som både renar och fuktar inomhusluften. Så även om du inte kan komma ut i skogen så ofta som du vill kan du faktiskt komma riktigt långt med att omge dig med växter hemma. De är representanter för skogen, och hjälper dig att komma närmare det naturliga. Speciellt om du bor mitt inne i en stad är växter viktiga för ditt välmående, och har du olika hälsoproblem kan de vara en hjälp på vägen mot att må bättre.