Unna dig en daglig hudvårdsrutin

Ett ord som slängts runt mycket de senaste åren är hudvårdsrutin. Alla kändisar verkar ha en alldeles egen daglig rutin och rekommenderar ständigt nya produkter som ska få din hud att glänsa. Vad innebär det egentligen med en daglig hudvårdsrutin och är det nödvändigt?

 

Hitta rätt i produktdjungeln

Vi har kommit långt sedan vi enbart använde tvål och vatten för att rengöra ansiktet men frågan är hur man ska hänga med i alla svängar när det gäller hudvårdsprodukter. Utbudet är enormt och det verkar finnas en speciell produkt anpassad för varje unik del av ansiktet. Tack och lov så är det inte så komplicerat som det kan verka och du kan lätt hitta en daglig hudvårdsrutin för just dig. En rutin som inte behöver inverka allt för mycket på varken plånboken eller din efterlängtade egentid i vardagen. Även om vår hud kan förändras något beroende på ålder eller tid på året, så kan du ändå hålla dig till i stort sett samma produkter. Det första du behöver göra är att hitta ett bra och kvalitativt märke. En utstickare för bra och miljövänliga hudvårdsprodukter är Medik8 som har över 40 års samlad erfarenhet inom hudvård. Deras produkter är skräddarsydda för olika sorters hudproblem och är dessutom snälla mot naturen. De satsar mer på produkten än förpackningen de kommer i. Det är en stor fördel med att hålla sig till samma märke för alla dina hudvårdsprodukter och Medik8 har produkter för varje steg i din nya hudvårdsrutin.

Bygg upp din hudvårdsrutin från grunden

Vad behöver man egentligen för att få sin hud att må bra. Svaret är egentligen att vi alla är individer och vår hud har olika behov. Det första du behöver göra är att ta reda på vilken sorts behov just din hud har. Har du torr, fet eller blandad hy? Sen är frågan hur mycket tid du har att lägga varje dag? I grunden behöver du en produkt för att ta bort smink, en produkt för att rengöra och en produkt för att återfukta. Dessa tre är basen i din hudvårdsrutin och bäst att börja med och sen bygga vidare eftersom när du ser vad din hud behöver. Utöver dessa tre så finns dessutom olika sorters serum, återställningskrämer, toner, scrub och elixir. Om du dessutom har problem med acne, porer eller liknande så finns produkter anpassade för just det. Det kan kännas överväldigande men Medik8 erbjuder olika kit så du inte behöver mixa och matcha helt själv. Välj ett kit och följd deras instruktioner steg för steg. Och ge inte upp! Att skapa nya rutiner kan kännas svårt i början och vi förväntar oss resultat snabbare än vad vi kan få. Börja som sagt med att lägga upp en rutin för basprodukterna och så småningom kommer du upptäcka det roliga med att ha en egen hudvårdsrutin och komma på dig själv med att uppmuntra andra till samma. Glöm inte heller att något av det viktigaste för fin hud är att dricka mycket vatten.