Klistermärken som intresse

Det är alltid roligt att ha en hobby, och ibland kan något som intresserar dig i barndomen hålla i sig och fortfarande vara en källa till glädje även när du växt upp och blivit vuxen. Ibland växer sig intresset så starkt att det gränsar till vad som skulle kunna kallas nörderi, men det innebär förmodligen bara att intresset känns ännu roligare att dyka ner i.

Stort utbud

En hobby kan handla om i stort sett vad som helst; allt från flygplan, frimärken och filmer till kameror, samlarkort och hästar. Något som ofta är populärt bland barn är klistermärken i alla dess former, och visst minns man glädjen i att sitta och välja ut sina favoritmärken, pilla upp dem och sätta på alla möjliga och omöjliga ställen? Med åren har klistermärken utvecklats till att numera utgöra bilder på nästan vad som helst, och med alla filmer och serier som är populära bland både barn och vuxna är klistermärksutbudet idag enormt. Idag hittar du allt från superhjältar och Pokémon till Sailor Moon och Baby Yoda som klistermärken. Har ditt intresse hållit i sig upp i vuxen ålder kanske det är tur att märkena är relativt billiga, eftersom vardagsekonomin trots allt måste gå ihop.

En hobby skapar välmående

Visst är det något speciellt med att sitta och titta igenom sina klistermärken, sortera dem och organisera dem? Att ha ett starkt intresse för något är kopplat till välmående och hälsa eftersom du engagerar dig i något som får dig att må bra. Beroende på intresse kan det också innebära att du lätt hittar likasinnade om du vill det, och att dela sitt intresse med andra skapar sammanhang och inspiration, något som också kommer få dig att må bra. Den enda möjliga negativa aspekten är om ditt intresse resulterar i för mycket stillasittande, vilket påverkar vår hälsa väldigt negativt både på kort och lång sikt. Så vet du med dig att du rör dig alldeles för lite – försök skapa rutiner för att åtminstone komma upp och sträcka på dig, gå runt lite och gärna göra några träningsövningar en eller ett par gånger i timmen.