Skaffa viktväst

En viktväst är ett effektivt sätt att förbättra både hälsan och dina träningsresultat. Viktväst fungerar både för dig som primärt promenerar, men också för dig som gillar att löpa, träna med kroppen eller helt enkelt bara vill komma i bättre form. Att använda en viktväst i vardagen kan faktiskt förbättra din hälsa oerhört mycket.

Hitta din viktväst

Det finns olika modeller av viktvästar att välja mellan. Det finns västar som sitter som en väst, både över ryggen och bröstet. De viktvästarna ligger jämt på kroppen, men du får en tyngd över bröstkorgen. Du kan också välja en mindre och lättare modell som primärt har tyngderna på ryggen och axlarna. Du sätter på dig västen som en vanlig väst, men har ingen tyngd över bröstkorgen. Den tredje modellen av viktväst är en lite större väst som går ner över magen. Då sitter också vikterna längre ner, så att du slipper tyngden över lungorna. Den sistnämnda modellen kommer med avtagbara vikter, så du bestämmer hur mycket extra vikt som du ska bära. Vilken modell som passar dig beror på hur vältränad du är och hur du vill använda viktvästen, men till styvene och sist är det en personlig smaksak. Köp din viktväst på Gorilla Sports och förbättra din träning. Du hittar alla modellerna på Gorilla Sports som säljer sportutrustning av hög kvalitet.

Börja träna med viktväst

När du har köpt din viktväst måste du låta kroppen vänja sig vid västen. En viktväst medför effektivare träning då du helt enkelt ”väger mer”. Dock påverkar det dina leder och muskler. Oavsett hur vältränad och fysiskt aktiv du är bör du börja långsamt och bygga upp kroppen varsamt. Antingen köper du en mindre viktväst och börjar med den eller så börjar du med riktigt korta stunder då du bär västen. Även om du är vältränad kan det vara klokt att bara gå högst 30 minuter per dag med din viktväst i början. Ska du löpträna bör du i början bara springa mycket korta pass. Om du köper en tyngre viktväst är det än viktigare att du vänjer kroppen. Ju tyngre väst, desto kortare tid ska du använda den i början.

Använda viktvästen på olika sätt

Du kan träna med en viktväst på många olika sätt. Det vanligaste sättet är att promenera eller löpträna med en viktväst. Det gör löpningen och promenaden mer effektiv. Du kan också träna kroppsövningar med viktväst, som att göra armhävningar, chins up eller sit-ups. Testa att styrketräna med din viktväst och få snabbare resultat. Det hjälper dig både att bygga upp muskler och leder, samtidigt som du får en extra utmaning. Du kan även förbättra din hälsa genom att helt enkelt bära den i vardagen. Genom att du bär en viktväst tränar du både muskler och leder, samtidigt som du lurar kroppen att förbränna mer energi. Att ha på sig en viktväst på jobbet, medan du dammsuger eller bara är hemma kommer ge positiva resultat på din hälsa. Ett mycket smart sätt att gå ner i vikt och må bra utan att behöva träna så mycket.